Българите са сред европейските граждани с най-положително отношение към Европейския съюз.

...
Българите са сред европейските граждани с най-положително отношение към Европейския съюз.
Коментари Харесай

Българите са с най-високо доверие към Евросъюза

Българите са измежду европейските жители с най-положително отношение към Европейския съюз. Проучване на Еврокомисията демонстрира, че за тази година доверието на българите и румънците пораства с най-високи темпове на фона на общ спад в границите на съюза.

В България и Румъния доверието е повишено с пет % и доближава надлежно 60 и 57 на 100. Най-високо доверие в Европейски Съюз имат жителите на Литва (66 на сто), Дания (63 на сто) и Ирландия (също 63 на сто). Средно в Европейски Съюз едвам 42 на 100 от жителите декларират, че виждат общността в позитивна светлина. Преди година този % е бил 43.

Най-малко на Европейски Съюз имат вяра жителите на Англия (29 на сто), Франция (32 на сто) и Гърция (34 на сто), сочи още изследването.

В същото време на въпрос дали се усещат жители на ЕС българите не са толкоз въодушевени - едвам 56 на 100 дават отговор позитивно. Първите три места в възприятието на европейска принадлежност заемат жителите на Люксембург (91 на сто), Испания (86 на сто) и Германия (83 на сто). По-ниски спрямо българите са резултатите за жителите на Италия (55 на сто), Англия (53 на сто) и Гърция (51 на сто).

Българите дават много слаба поддръжка за присъединение към единната валута еврото - единствено 39% показват утвърждение, а отрицание – 41%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР